Elen börjar dras, anticimex har varit på besök och vi väntar offert från ännu en målarfirma

Idag har det varit lugnt på husfronten, åtminstone känns det så. Kanske för att Viktor har varit riktigt på g. Han har hunnit med möte med Anticimex som snabbt konstaterade att huset var en byggarbetsplats, trots att Viktor påtalat det redan i telefon.

När jag kom hem på lunch hade han även kollat upp vitvaror från Siemens. Fått ett bra pris på WhiteAway.se som gör att det skulle bli billigare att köpa Siemens än IKEA, trots IKEA:s kökskampanj. Känns SÅ mycket bättre med Siemens, men än så länge har vi inte bestämt oss. Vi har ju låtit såga ut för en IKEA häll men så länge den nya hällen är större blir det förhoppningsvis inga problem att göra utsågningen större.

Viktor hade även fixat träff med en målare från Björnsons måleri. Vi kände att vi ville ha något att jämföra mot den andra offerten. Trevlig och förtroendeingivande kille. Vi gick än en gång igenom rum för rum och bestämde oss för att sätta tapet nästan överallt istället för att måla som vi först tänkt. Tydligen blir det lättare än att måla så då får det helt enkelt bli tapet. Alla tak är dessvärre i behov av stort underhåll vilket inte verkar helt enkelt. Vi kommer få offert i slutet på veckan och måste då ta ställning till vilka vi ska anlita. Om 3 veckor beräknar vi att de ska vara igång.

Rolf har kört igång med elen, förberett för eluttag och lampor. Man förstår verkligen ingenting, men det ser bra ut. Litar helt och hållet på vår granne och att han hjälper oss att fatta rätt beslut. Vita spotar kommer det bli i hall, innerhall och kök och en vanlig lampa över köksbordet. Nedervåningen skulle visst bli klar idag, så imorgon blir det övervåningen.

Det här inlägget postades i Byggdagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *