Femte rivdagen – garderoberna åker på tippen

6 februari

Tuva har varit en terrorist i natt, men trots det åkte grabbarna iväg på Hugos favoritaktivitet, familjegymnastiken. Irené och Lina kom med tåget 10.30. Vi började med fika innan vi åkte/gick till huset där pappa redan höll på att riva växterna kring uteplatsen. Det var på tiden att de togs bort! De hade börjat tränga in i fasaden och tiden lär utvisa hur mycket skada de gjort.

Idag har rivningen fortsatt i något mindre skala än tidigare dagar. En hel del sker men det syns inte lika mycket. Alla garderober har rivits och vi har bland annat upptäckt fuktgenomsläpp bakom garderoberna i sovrummet.

Jag har de senaste dagarna varit inne på att vi borde riva väggen till dubbelrummet för att skapa något form av allrum på övervåningen. Vi skulle då sätta in en dörr till det inre rummet som fortfarande är tänkt att vara kontor/hobbyrum. Viktor gav med sig och pappa och Michael började undersöka rivningen av väggen som tyvärr inte verkar vara så enkel som jag hoppats på. Vi får rådfråga Tobbe innan vi ger oss på väggen.

Vi försökte även reda i hur vi ska möblera i badrummet och insåg att 160 badkaret inte kommer att få plats eftersom ventilationspelaren inte går att flytta. Vi får helt enkelt satsa på ett mindre badkar eller komma på en annan möblering.

Nästa motgång var köket. Tydligen har vi mätt upp den ena väggen fel. Istället för 5,40 är den ena väggen 4,70. Stor skillnad vilket ställer till det för vår matplats som vi även vill klämma in i köket. Jag håller för fullt på att tänka och rita om. Det finns en risk att köksön ryker vilket skulle kännas riktigt sorgligt.

Det här inlägget postades i Byggdagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *