Idag har vi varit barnfria så idag har det packats

Idag har vi varit barnfria. SÅ skönt och sÅ mycket enklare att fixa här hemma utan två små terrorister, visserligen söta, men ändå terrorister. En hel del har vi lyckats göra ändå, men idag har vi för första gången kunnat packa gemensamt, i lugn och ro utan, att bli avbrutna.

Tre vändor till huset blev det idag med en sisådär 30 kartonger och diverse påsar. Vi har visserligen fri tillgång till flyttkartonger tack vare pappa, men vem klarar en flytt utan papperspåsar.

Börjar inse att det verkligen är tur att vi har källaren, annars hade vi fått problem med var vi skulle förvara alla saker. Inget rum på vare sig nedervåningen eller övervåningen är så pass klart att vi kan ställa in saker i det, så just nu fungerar gillestugan som förråd. Det börjar dock bli oroväckande fullt och än så länge har vi inte flyttat över några möbler.

Jag har tagit mig an Hugos rum, så nu är en stor del av hans saker i kartonger. Böcker, filmer, bilar och alla Schleichdjuren får följa med i ”flytten” till mamma och pappa. De vågade vi inte packa ner eftersom de är ”mina favorrrriter” som Hugo ofta säger. Jag hade gärna väntat med Hugos rum eftersom jag känner min son. Just nu är han inne i en mycket känslig period även kallad trots när ingenting är bra och allt vi gör är fel. När han kom hem var det förska han skrek ”JAG VILL INTE FLYTTA”. Han gick in i sitt rum och frågade var alla saker var och vi förskte på ett så pedagogiskt sätt som möjligt förklara att de är i nya huset. Till svars fick vi ett skrikande ”NEEEEJ”. Tillslut fick vi honom lugn, vet inte om det var en så bra idé att börja packa ner hans saker…

Tobbe och Jimmy har också helgjobbat. De var på plats och gipsade, så nu är även balken i köket inbyggd. De har även satt upp taklister i vårt kontor/hobbyrum. Allra helst hade vi sluppit allt vad taklister heter, men det fanns inget annat val i de rum som man reglat ner taket i. Vi må va kräsna, många skulle säkert lägga sin energi på annat än golvlister, taklister, elementrör och fönstersmygar. Men vasen vad fult det är… Jag ska försöka, jag ska verkligen verkligen försöka att förlika mig med att ett gammalt hus aldrig kan bli perfekt. Men det är svårt, jag avskyr verkligen allt som inte är rakt och slätt.

Det här inlägget postades i Byggdagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *