Köket har kompletterats… igen

Otroligt nog går det fortfarande att göra förändringar i köket och så länge det går, kommer jag förmodligen att göra det. Det är en himla tur att vi inte har beställt än! Varje gång jag sätter mig lyckas jag komma på ytterligare någonting som går att göra eller förbättra. Men nu vågar jag mig på att säga att det endast handlar om kompletteringar :).

Idag kom jag på att vi borde kunna utnyttja väggen från köket till matrummet och vardagsrummet mer. Istället för att ta bort precis all vägg skulle vi kunna spara mellan 37-60 centimeter (beroende på val av skåp) för att klämma in ytterligare lite förvaring. Förvaring kan man ju enligt alla ha hur mycket som helst, även om det finns en viss rädsla att en viss person (tänker helt och hållet på mig själv) kommer börja spara på en massa ”bra att ha” saker istället för att rensa och slänga…

Anledningen till att jag återigen sitter med köket, är att balken som behövs eftersom vi rev den bärande väggen, kommer att behöva stöttas upp av en pelare därmed bygga ut x-antal centimeter från väggen. Det i sin tur gör att det tilltänkta städskåpet till höger om kyl och frys enbart kommer att kunna innehålla hyllplan för att anpassas efter pelaren. Så nu är det helt plötsligt inte säkert att vårt städskåp kommer kunna inrymma saker som damsugare, mopp, skurhink och annat som hör städningen till. Och vad ska jag då med ett städskåp till kan man fråga sig. Även om damsugaren för det mesta står framme (åtminstone här) eftersom man behöver dra av några gånger per dag när man har två små barn och en sambo ;), är det skönt att den har en given plats. Därför har jag nu lyckats komma på några kompletteringar till köket.

Första frågan vi måste ställa till Tobbe i morgon är om städskåpet kommer att kunna användas som städskåp. Om nej, behöver vi hitta plats för ett nytt städskåp och då kommer vi behöva sätta in 60 djupa skåp. Följdfrågan då blir hur de ska vara vända, åt samma håll mot toaletten eller det ena i linje med de andra högskåpen och det andra mot toaletten. Om svaret istället blir att vi kan använda oss av det tilltänkta städskåpet som städskåp, inbillar vi oss att vi inte är i lika stort behov av att ha 60 djupa skåp. Vi är då inne på att sätta in 37 djupa skåp (samma djup som väggskåp) och då ha båda vända mot lilla toaletten. De skåpen blir då som en egen möbel. Svårt val eller hur! Alldeles för trött att tänka helt klart just nu, så beslutet får fattas i morgon. Men lite sömn så kanske jag kommer på ytterligare en lösning :D.

Det här inlägget postades i Byggdagbok, Kök. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *