Nu har vi valt kakel, klinkers och trägolv till alla rum

Dagen har varit full av husbestyr trots att det inte känns som att vi åstadkommit så mycket. Några val har gjorts, vilket känns SÅ skönt. Andra beslut har rivits upp, vilket känns SÅ jobbigt.

Dagens positiva händelser är att vi har varit på Katrineholms golv och valt ut kakel, klinkers och trägolv till hela huset. Efter många timmars letande på webben och i diverse kataloger för att inte tala om alla besök i butiker, gick valen väldigt snabbt att göra. Vi fick hjälp av Jocke (tror jag han hette) som var suverän. Trevlig och förstod precis vad vi var ute efter. Dessutom bodde även han på Värmlandsgatan :o). Vilken fantastiskt bra gata vi måste ha flyttat till, känns som att alla bor där.

Vi har diskuterat och tänkt mycket kring att försöka ha en röd tråd (svart i vårt fall) när det gäller val av golv. Det blev tillslut en svart platta (inte helt oväntat) med lite struktur på som vi kommer återanvända på flera ställen i huset. Alla golvytor som berörs kommer att ha plattan i storlek 30×30.

När det gäller den lilla toaletten på nedervåningen, så kommer den att målas förutom vid handfatet där vi tänker kakla upp med en platta i storleken 5×5. Jag var inne på att sätta kakel i hela utrymmet, men det är så pass litet att det finns en poäng när Viktor säger att vi gör utrymmet ännu mindre genom att kakla det.

När det gäller badrummet på övervåningen kommer 30×30 att läggas på golvet förutom i duschen där 10×10 kommer att läggas. Vi valde även att 10×10 plattan kommer att gå upp i duschutrymmet. Vi har diskuterat fram och tillbaka om det kommer bli snyggt att ta upp golvet på väggen och kommit fram till att det åtminstone borde bli det. På väggen står vi (kors i taket) fortfarande fast vid att ha en vit blank rektangulär platta. De hade inte storleken 20×40 som vi varit inne på, så det fick bli 25×40 istället, men det känns inte avgörande på något sätt.

När det gäller trägolv har vi hela tiden, förutom under några dagar då jag snöade in på svart trägolv, varit inne på ek. Det känns som det är vad folk har. 3-stavsparkett har känts sådär från första början, jag vill gärna att golvet ska ge ett lugnt intryck och 65 kvadrat 3-stavsparkett ger inte riktigt det för mig. Sen jag för första gången såg plank, har jag varit fast. Så vi har faktiskt båda två, mer och mer snöat in på plank den senaste tiden. Katrineholms golv sålde golv på pall och tog 399 kronor kvadraten, billigast hittills, så vi beställde det till hela undervåningen. Det känns SÅ fantastiskt bra! Det kommer bli SÅ snyggt och jag kommer vara SÅ nöjd ända till jag kommer inse vad alla menar med barn och plastmatta :P. Till övervåningen kändes det lite väl lyxigt att välja plank, så det blev det en 3-stavsparkett till alla rummen. Det är inte så stora öppna ytor på övervåningen så det kommer bli snyggt. Till en början hade vi faktiskt tänkt behålla trägolvet som hade tagits fram i vårt blivande sovrum, men Jocke berättade att det var gran som för det första är ett mjukt träslag och dessutom inte var tänkt att användas som golv. Så beslutet var ganska enkelt att köra på samma golv på hela övervåningen, annars hade det varit ganska trevligt om vårat sovrum hade fått sticka ut lite.

Efter lunch åkte vi till huset för att mäta upp köket med tejp. Jag är kvinna och har svårt med det där att visualisera mig köket, jag måste se det på plats, utmätt och allt. Det var tur men oerhört tråkigt när vi insåg att vi mätt fel.  Vi skulle få ett fantastiskt kök, men ingen plats för köksbord. Vi var överens om att det kändes inte som ett alternativ att prioritera bort matplats till förmån för gigantiskt kök och lyxig köksö, så det blev till att åka hem och skapa nya lösningar utifrån de nya förutsättningarna. Det känns riktigt sorgligt att radera köksön och att vatten som vi hade tänkt oss på två ställe förmodligen inte kommer att bli av :(. Första stora bakslaget.

Viktor och pappa har varit i huset en sväng ikväll för att få ner garderoberna från rummen på övervåningen i källaren. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle slänga dem eller behålla dem för att förvara saker i nere i källaren. Vi får se om de bli kvar, tillsvidare står de åtminstone där nere, när vi än så länge har gott om plats. Pappa och Viktor passade även på att riva ut garderoberna i tvättstugan som jag tyckte var förskräckliga. Praktiska, ja visst, men original och urfula. De gjorde sig helt klart bättre på tippen. Projekt tvättstuga får bli år 2020 :oP.

Det här inlägget postades i Byggdagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *