På jakt efter något att plantera i pallkragarna

Medan Viktor, Michael och pappa planterade häcken har Hugo och jag varit på jakt efter någonting att plantera i de tre pallkragarna.

Jag har framför allt tänkt mig kryddor. Det är gott, går åt och är faktiskt ganska dyrt att köpa i affären. Tänk att bara kunna ut i trädgården för att få färska kryddor till maten :). Det kan jag nog vänja mig vid.

Grönsaker däremot skulle vara trevligt att odla, men vi använder mest vitlök, lök, morötter och gurka som är väldigt billigt under sommaren. Möjligtvis skulle det vara för själva grejen att odla det själv, men annars känns det som att vi lika gärna kan köpa det.

Vi börjande på Vårljungens gardencenter, men fick åka därifrån tomhänta. De hade inte fått in speciellt mycket kryddor, dessutom verkar vi vara lite tidigt ute eftersom det bör vara 10-12 grader dygnet runt för att plantera en del kryddor utomhus.

Vi fortsatte till Linas gröna rum som jag visste hade fått in lite kryddor. Där köpte vi: timjan, citrontimjan och rosmarin innan färden fortsatte till Coop Bygg. Coop hade förstås fått in massor av olika kryddor till typ halva priset mot Linas gröna rum, hrmf! Så vi kompletterade med: persilja, oregano, basilika och citronmeliss.

Nu ska de bara planteras också… Funderar på om det kanske är för kallt? Vill ju inte att de ska dö innan vi ens fått skörda. Köpte även markduk men har ingen ram att spänna upp den på, så i morgon får det bli ett besök på Cheapy för att köpa typ lister.

Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på På jakt efter något att plantera i pallkragarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *