Planerar och ritar tvättstuga med IKEA planeringsverktyg i 3D

Äntligen får jag vara lite kreativ igen! Det är dags för tvättstugan att ta form. Egentligen finns det inte så många olika tänkbara lösningar, men tillräckligt många för att jag ska få ägna några timmar framför datorn och rita. Tur det är semester!

Vi kommer inte på något sätt att slå på stort utan det kommer bli en enkel tvättstuga a la IKEA. Det drar iväg i vilket fall om man inte vill ha hyllplan i skåpen som ingen människa egentligen kan vilja ha eller tycka är praktiskt, men billigt. I det fallet har vi valt att inte vara dumsnåla, ingen vill, oavsett ålder, ligga på alla fyra och försöka nå det där som kanske är längst in. Nej, trådbackar får det bli!

Diskbänk kostar också några kronor. Vi vill gärna ha en hel diskbänksplåt, det känns smidigt eftersom vi inte har något grovkök utan tvättstugan får fungera även som det. Barnens smutsiga regnkläder, leriga stövlar och målarpenslar som ska tvättas vore skönt att ha plats för.

Har också lyckats övertala Viktor om att vi ska köra på svarta skåpsluckor. Vet inte om det krävdes så mycket övertalande egentligen, jag tror han precis som jag ser det snygga i det. IKEA har en svart enkel och slät lucka som heter Applåd som det får bli. Svarta luckor är lite utav en dröm jag har. Hade nog (observera mitt nog) inte velat ha svarta skåpsluckor i köket, men en tvättstuga är en tvättstuga och här kan man få vara lite mer vågad.

Vi har inte haft någon VVS-kille på plats än, men ska ringa ”vår” Jörgen. Så exakt hur slutresultatet faktiskt kommer att bli beror fortfarande mycket på. Vi vill hålla kostnaden för tvättstugan nere så mycket som möjligt eftersom den egentligen bara började som ett mindre uppfräschningsprojekt men i vanlig ordning växte sig större.

Det vi är osäkra på är vad det kostar att dra om vattnet. Det snyggaste är att ha tvättmaskinen och torktumlaren bredvid varandra, men då måste vi dra vatten någon annanstans till diskbänken som vi gärna vill ha.

Idag har vi bara vatten längst med en vägg, men både tvättmaskin, torktumlare och diskbänk får inte rum där eftersom vi även ska ha en dusch.

Det här inlägget postades i Källare, Tvättstuga. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *