Städat ur ”torkrummet” som ska bli extrarum

Det är inte bra med regniga sommardagar. Vi hade bestämt oss för att lägga renoveringsplanerna inomhus på is nu under sommaren, men så fort det blev lite sämre väder föll lusten på att återuppta arbetet.

Nytt projekt i källaren

Idag började vi med ännu ett projekt. Ja, det är lite så vi (läs jag) fungerar. Istället för att avsluta ett redan påbörjat projekt är det mycket roligare att dra igång ett nytt. Riktigt så illa är det kanske inte på det stora hela, men just när det gäller källaren så är vi lite här och där och duttar och blir inte riktigt klara med något.

Torkrummet ska bort

Idag städade vi ur det utrymme som vi har haft som kombinerat förråd, torkrum och allmän förvaring – rummet innanför det som är kombinerad utrymme för dusch, tvättstuga och bastu. Förstår du problemet ;)! Vi ska helt enkelt reda lite ordning – var sak har sin plats!

Idéerna förändras med tiden

När det gäller källaren får jag ändå erkänna att det är tur att vi inte valde att fixa även den i samma veva som resten av huset, för idéerna har verkligen förändrats med tiden.

Från början har vi hela tiden varit inne på att kakla och lägga klinkers och göra rummet till en tvättstuga. Den senaste tiden har vi (läs jag) mer och mer varit inne på att göra ett vanligt rum där istället. Vilket givetvis medför att den fruktansvärt felplacerade bastun som fungerar som en flaskhals ryker. Ingen är lyckligare än jag :D!

Rummet är tomt men den platsbyggda bänken längst med ena väggen måste rivas, krokar och linor tas ner, väggar spacklas och målas.

Golvet kommer vi inte göra så mycket åt. Några av våra vänner har köpt grå heltäckningsmatta på nätet för 129 kronor metern, så en sån får det bli.

Kombinerat lekrum och gästrum

Planen för rummet är annars fortfarande ganska öppen. Jag säger ganska eftersom jag har någon form av vision för utrymmet. Jag ser framför mig att det ska bli lite lekrum men samtidigt extrarum för eventuellt övernattande gäster. Skulle kännas bra om barnen kunde vara med när man är nere i källaren och fixar med tvätt utan att man behöver undra om de bråkar eller är bästa vänner.

I morgon hoppas jag vi kan börja få ner allt från väggarna och kanske till och med tvätta väggarna eller börja spackla. Så jag hoppas på fortsatt dåligt väder så jag inte hittar på något nytt projekt utomhus…

Det här inlägget postades i Gästrum, Källare. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *