Tjejer kan också!

Idag var det min tur att dra mitt strå till stacken när det gäller renoveringen. Hade allra helst åkt till badhuset och lagt mig i bubbelpolen, men valet stod mellan att vara hemma med barnen eller fixa i huset. Idag kändes det inte som ett val.

Vi hade ett gäng målare på besök i fredags och offerten hamnade på 84 000 så nu ska vi försöka göra så mycket vi bara kan för att försöka få ner kostnaden. Så idag har jag agerat målare.

Pappa var redan i huset när jag kom strax innan lunch. Han hade varit riktigt flitig och redan hunnit på fort alla plastmattor på övervåningen.

Jag hade inte Viktors post-it lappar med mig där det står vad vi själva kan göra i varje rum, men jag tog mig an väggen i köket som jag kom ihåg skulle göras. Ska jag någon gång byta yrke så ska jag definitivt inte bli målare. Vilken skitjobb! Efter 10 minuter fick jag mjölksyra i armarna. Efter 20 minuter önskade jag att jag kunde byta med Viktor som var hemma med barnen och förmodligen myste framför en film. Efter 30 minuter insåg jag att 5 timmar per rum som målarna hade uppskattat tiden till, inte gällde 5 lager tapet. Efter 2 timmar började jag och spackelspaden (eller vad det nu heter) bli vänner. Efter 3  timmar var jag övertygad om att jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig att bli målare. Efter 4 timmar började jag kunna se resultat. Efter 5 timmar var det nästan lite roligt. Efter 6 timmar tyckte jag målare måste ha det mest otacksamma arbetet. Efter 7 timmar började jag nästan fundera på en karriär som målare. Efter 8 timmar började jag fundera på hur min kropp skulle kännas i morgon. Någonstans där mellan hoppet och förtvivlan kom mamma med fika för att sen ta sig an väggen tillsammans med mig. Tycker faktiskt vi gjorde ett riktigt bra jobb med väggen. Knappt ett ord sa vi till varandra, så fokuserade var vi. Men jag tror ändå vi är ganska överens om att de andra väggarna upplåter vi till någon annan att ta sig an :P. Tjejer kan minsann också, fast frågan är kanske snarare om vi verkligen vill…

Efter alla plastgolv på övervåningen blev det dörrkarmar och sen parkettgolvet i matrummet. Golvet i vardagsrummet var däremot en mardröm, fiskbensparkett (heter det så måntro) där varje bit måste tas bort bändas bort en och en med kofot. Pappa hann även med att ta bort plastmattan i köket och hallen.

Ännu en granne, Rolf (elektrikern) tittade förbi. Han rekommenderade oss att fundera en gång till över valet att prioritera bort golvvärme i köket. Vi står verkligen i valet och kvalet. Skjuter upp beslutet så länge vi kan.

Vem städar en byggarbetsplats? Lisa såklart! Jag kunde förstås inte låta bli att städa, det såg ju bara så förskräckligt ut. Hantverkarna kommer undra vem som lagt hammaren så där rakt på fönsterbrädan, ställt upp lådorna med spikar i en prydlig rad, placerat stegarna utmed väggen, ställt upp träspillbitarna på rad. Alla har vi våra brister :P. Nu är mitt hus i vilket fall så städat som det kan bli :D.

I morgon är jag glad om jag kommer kunna ta mig ur sängen. Kroppen värker redan och allt annat vore väl konstigt efter 8 timmars hårt arbete. Ja, någon karriär som målare ska jag då definitivt inte satsa på.

Det här inlägget postades i Byggdagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *